Restproducten van snoeien en kappen

Bij het snoeien en kappen van bomen gaat niets verloren! De takken die vrijkomen bij het snoeien of verwijderen van bomen versnipperen we. Soms wil de klant de houtsnippers zelf weer gebruiken, bijvoorbeeld in de tuin. Vaak nemen we de snippers ook mee naar onze thuisbasis in Harskamp, waar we de snippers opslaan. De stammen van gekapte bomen worden verwerkt tot brandhout of gebruikt door houtkunstenaars of hoveniers, die er prachtige kunstwerken van maken en speelplekken mee aankleden.

Een stam in een bloeiende border als bankje
Stam als onderdeel van een hindernisparcour

Bron: Satter Hoveniers Groen schoolplein Hoevelaken

Houtsnippers als hoogwaardig restproduct

Met onze versnipperaar verwerken we takken van maximaal 20 cm dik tot kleine brokjes hout. Houtsnippers zijn niet alleen goed voor het bodemleven, ze gaan ook nog eens het onkruid tegen. Een laag van minstens 5 cm houdt de felle zon tegen zodat het de grond tegen uitdroging bescherm. Ook op het schoolplein zijn houtsnippers een goede bodembedekker onder speeltoestellen. Minder hard en met een natuurlijke uitstraling. Eigenlijk dus een hoogwaardig houtproduct dat overblijft na het snoeien of kappen van een boom.

Openhaardhout geeft twee keer warmte

Klooft u graag zelf uw haardhout voor in de kachel of openhaard? Dan heeft u het voordeel dat u er twee keer warm van wordt: tijdens het kloven en voor de kachel!

Liever uw haardhout gekloofd geleverd? Geen probleem, dat doen wij voor u. Hout dat niet meer gebruikt kan worden voor meubels, speelplekken of andere doelen, maar nog wel een goede kwaliteit heeft, verwerken we tot brandhout.

Circulaire boomstammen

Dag in dag uit werken we in en met de prachtigste bomen. Helaas kunnen we niet iedere boom behouden. Als bomen in tuinen of openbare ruimten ziek of oud zijn gaan ze een gevaar vormen voor de mens. Maar het leven van een boom stopt niet op het moment dat deze omgezaagd wordt. Door samen te werken met hoveniers, meubelmakers en houtkunstenaars geven we deze waardevolle bomen een tweede leven. Zij zagen de boomstam in plakjes, schuren of schillen de stam of bewerken het hout totdat er zich een kunstwerk ontvouwt.